ΝέαΧρωματισμός στις Έγχρωμες Επιτραπέζιες Ποικιλίες Σταφυλιού: Πώς να ενισχύσετε αυτή τη διαδικασία

Ο ομοιόμορφος χρωματισμός αποτελεί τον πιο σημαντικό εξωτερικό δείκτη ποιότητας και έχει μεγάλη εμπορική αξία. Δυστυχώς, οι γενετικές και οι περιβαλλοντικές  συνθήκες δεν είναι πάντα ιδανικές για την ομοιομορφία αυτής της φυσιολογικής διαδικασίας. Σε πολλές περιπτώσεις τα επίπεδα των χρωστικών ουσιών στον καρπό μπορεί να μην είναι αρκετά ώστε να πληρούν τα εμπορικά πρότυπα, οδηγώντας σε σημαντικές εμπορικές απώλειες.

 

Colorsave: Η πρότασή μας για την Ενίσχυση του Χρωματισμού

Το Colorsave, αποτελεί αδιαμφησβήτητα μια αποτελεσματική λύση που θα βοηθήσει το φυτό να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες χρωματισμού με φυσικό τρόπο, συνθέτοντας τις απαραίτητες ουσίες για μια πιο έντονη και ομοιόμορφη χρώση.

Περιέχει τις ίδιες φυσικές ουσίες που παράγουν οι καρποί για την ανάπτυξη του χρωματισμού, συνεπώς δεν προκαλεί μαλακώματα ή πρόωρη γήρανση του καρπού.

 

Τα Οφέλη

  • Βελτίωση του Χρωματισμού: Καθώς περιέχει τις ίδιες φυσικές ουσίες που παράγουν οι καρποί για την ανάπτυξη του χρώματος, το αποτέλεσμα είναι ένα χρώμα πιο ομοιόμορφο και φυσικό, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του καρπού.
  • Καλύτερος Προγραμματισμός και Εκτίμηση της Συγκομιδής: Ο κύριος στόχος του Colorsave είναι η ομοιόμορφη ανάπτυξη του χρώματος και να συγχρονίσει τη φυσιολογική ωρίμανση με τη μέγιστη επιφάνεια χρωματισμού.

 

Τρόπος Εφαρμογής σε Έγχρωμες ποικιλίες (Crimson seedless, Flame seedless and Red Globe)

Το Colorsave είναι  υγρό γαλακτωματοποιήσιμο σκεύασμα έτοιμο για χρήση με συμβατικό εξοπλισμό ψεκασμού, από την αρχή της αλλαγής χρώματος του καρπού μέχρι λίγο πριν τη συγκομιδή, επιτρέποντας τη μείωση του αριθμού των περασμάτων συγκομιδής.

Συνιστούμε τρεις εφαρμογές μέσω ψεκασμού, με δόση 300cc ανά στρέμμα, ως εξής:

Η πρώτη εφαρμογή να γίνεται στο 30% της αλλαγής του χρώματος του βότρυος.

Η δεύτερη να γίνεται 7 ημέρες μετά την πρώτη,

Η τρίτη 7 ημέρες μετά τη δεύτερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του Colorsave κατά τη φάση ωρίμανσης των καρπών προκαλεί αύξηση της λιγνίνης στο κυτταρικό τοίχωμα, καθώς και αύξηση των αντιοξειδωτικών, των φλαβονοειδών και των πτητικών ενώσεων που είναι υπεύθυνες για το άρωμα του καρπού, γεγονός που δικαιολογεί τη βελτίωση της ποιότητας του καρπού.

 

Share on: